Μεταξένια προδοσία - Khan, Uzma Aslam (Ψυχογιός, 2004)
Η Ντία, ένα εικοσάχρονο κορίτσι από πλούσια οικογένεια υφαντουργών του Πακιστάν, ερωτεύεται τον Ντάνις, όταν αυτός επιστρέφει από την Αμερική για να παραστεί στην κηδεία του πατέρα του. Η γραμμή των κοχυλιών στα θαλασσινά όνειρα του Ντάνις συναντά τις μεταξένιες επιθυμίες της Ντία, και το χρυσό νήμα των ονείρων τους αρχίζει να ξετυλίγεται αργά σε μια χώρα πληγωμένη, όπου ο χρόνος έχει σταματήσει για τις γυναίκες· μια χώρα που ωστόσο προσπαθεί να αναπτυχθεί και να φανεί ανοιχτή στη δυτική κουλτούρα. Στον απόηχο της πργματικότητας, όμως, η μοίρα καιροφυλακτεί...