Ανεμοδαρμένα ύψη : μυθιστόρημα - Bronte, Emily, 1818-1848 (Κλασικά / Κάκτος, 1984)
Τα «Ανεμοδαρμένα Ύψη» είναι το σπίτι της παλαιάς οικογένειας των Έρνσω στην αγγλική ύπαιθρο του Γιόρκσαϊρ. Είναι η σκηνή όπου εκτυλίσσεται η δραματική ιστορία της οικογένειας, που σαρώνεται από μίση, έρωτες και θανάτους. Η αφήγηση της Έμιλυ Μπροντέ και οι χαρακτήρες που πλάθει παραπέμπουν στις μεγάλες εμπνεύσεις της τραγωδίας. Με τις μακρινές καταβολές του βυθισμένες στο πνεύμα του αγγλικού Ρομαντισμού, το έργο εικονογραφεί μοναδικά το μεγαλείο και την απελπισία των ανθρώπινων παθών.