Μια στιγμή στον άνεμο - Brink, Andre Philippus, 1935-2015 (Χατζηνικολής, 1986)
"... Τι συμβαίνει όταν ανοίξει μια μέρα τα μάτια του χι ανακαλύψει πως όλα ήταν ένα λάθος; Όταν συνειδητοποιήσει ότι ζούμε τόσον καιρό στο πλευρό του άλλου, όπως οι ρόδες μιας άμαξας που κινούνται παράλληλα και που τα δυο τους χνάρια χάνονται στον ορίζοντα;" "Φυσικά κι είμαι ψεύτης", της απαντάει ήρεμα κοιτώντας την καταπρόσωπο. "Δεν περιμένεις ν' ακούσεις αλήθειες" "Γιατί;" ρωτάει εκείνη αμυντικά. "Είσαι πολύ λευκή για την αλήθεια"... ...Τώρα ξέρω: το τρομερό δεν είναι ο θάνατος ενός ανθρώπου. Σ' αυτό, λίγο πολύ, συνηθίζεις. Εκείνο που είναι τρομερό, είναι ο θάνατος όλων όσων πίστευες, όλων όσων έλπιζες, όλων αυτών που νόμιζες ότι αγαπούσες... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)