Όλγα - Brisac, Genevieve, 1951- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή σπουργιτάκια ;, 1996)
Η Όλγα είναι τιμωρημένη στο δωμάτιό της. Η μεγάλη της αδερφή γράφει το σημείωμα «Βοήθεια! Σώστε με!». Το κατεβάζουν απ' το παράθυρο και περιμένουν το σωτήρα!