Το μυστήριο του σκοτεινού σπιτιού - Blyton, Enid, 1897-1968 (Τα πέντε λαγωνικά, 1993)
Πρόκειται για μια τέλεια οργανωμένη σπείρα που κλέβει αυτοκίνητα και σε κάποιο βαθύ υπόγειο ενός μυστηριώδους σπιτιού, καλά κρυμένου στη μέση ενός σκοτεινού δάσους, τους αλλάζει χρώμα και τα μο- σχοπουλά. Τα πέντε λαγωνικά οδηγημένα από μια ξεκομένη φράση που άκουσε ο Ερρίκος μια σκοτεινή νύχτα, οδηγούνται στη λύση του μυστηρίου. Μια σειρά περιπέτειες, απαγωγές και δράση σε υπόγειες κατακόμβες, με κινούμενα πατώματα οδηγούν τα πέντε Λαγωνικά στη λύση του μυστηρίου.