Μαρτσέλο Μαστρογιάννη. Η ωραία ζωή - Biagi, Enzo (Καστανιώτης, 1997)
Εκατόν εξήντα ταινίες, σκηνοθέτες όπως ο Φελίνι, ο Βισκόντι ή ο Αγγελόπουλος, αξέχαστες γυναίκες όπως η Ανίτα Έκμπεργκ, η Σιλβάνα Μαγκάνο, η Σοφία Λόρεν, η Φέυ Ντάναγουεϋ, η Κατρίν Ντενέβ, φανεροί έρωτες και κρυφές περιπέτειες συνθέτουν τη ζωή του άντρα που έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής του κινηματογράφου. Κι όλα αυτά ειπωμένα σε πρώτο πρόσωπο, στον τόνο της φιλικής εξομολόγησης που γίνεται ανάμεσα σε δύο φίλους καθώς θυμούνται την ιστορία της γενιάς τους, τα πρόσωπα που έφτιαξαν τον κόσμο τους και τις μεγάλες στιγμές στην πορεία ενός μύθου του μεταπολεμικού κόσμου. Γιατί πάνω απ' όλα ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι υπήρξε, μέσα από τα χαρακτηριστικά του «λατίνου εραστή», ένας από τους μεγάλους μύθους της μεταπολεμικής Ευρώπης, το πορτρέτο μιας εποχής που η χαρά της ζωής φύτρωνε ακόμα και στην πιο αντίξοη καθημερινότητα και η ελπίδα γεννιόταν μέσα στα πάθη και στους θλιβερούς αποχαιρετισμούς.