Λυκόφως - Meyer, Stephenie, 1973- (Πλατύπους, 2008)
Η Μπέλλα μετακομίζει στο Φορκς, μια μικρή, μόνιμα βροχερή πόλη πιστεύοντας ότι την περιμένει η πιο βαρετή περίοδος της ζωής της. Όμως από τη στιγμή που θα γνωρίσει τον αινιγματικό Έντουαρντ, η ζωή της θα πάρει μια συναρπαστική και τρομακτική στροφή. Ο Έντουαρντ, που είναι βρικόλακας, είχε καταφέρει μέχρι σήμερα να διατηρεί την πραγματική του ταυτότητα μυστική στη μικρή κοινότητα του Φορκς. Όμως τώρα πια κανείς δεν είναι ασφαλής, και περισσότερο απ' όλους η Μπέλλα. Το ζευγάρι θα βρεθεί να ισορροπεί επικίνδυνα στην κόψη του ξυραφιού ανάμεσα στην επιθυμία και τον κίνδυνο. Μετά τη μεγάλη απήχηση που είχε στο κοινό, το μυθιστόρημα μεταφέρθηκε στην οθόνη από την Κάθριν Χάρντγουικ, το 2008, με τους Κρίστεν Στιούαρτ, Ρόμπερτ Πάτινσον και Τέιλορ Λότνερ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.