Πάθος για δημιουργία : η γυναίκα που φυσούσε το γυαλί - Durst-Benning, Petra, 1965- (Σταθμός στη σύγχρονη λογοτεχνία, 2002)
Η νεαρή Μαρί θέλει να απαλλάξει τον εαυτό της και τις αδελφές της από τη μιζέρια, θέλει να είναι η πρώτη γυναίκα που θα φυσήξει το γυαλί, δημιουργώντας πραγματικά αριστουργήματα. Η φήμη της εξαπλώνεται, ενώ η επιτυχία δε θα αργήσει να χτυπήσει και τη δική της πόρτα... Ένα ιστορικό μυθιστόρημα για την πορεία και την καλλιτεχνική εξέλιξη μιας ασυνήθιστα δυναμικής γυναίκας που αναζήτησε με πάθος μια καινούργια, διαφορετική μέρα.