Ημερολόγιο ερωτευμένων - Rolin, Dominique, 1913- (Ξένη πεζογραφία, 2003)
Η αυτοβιογραφική αφήγηση της ερωτικής ιστορίας της Ρολάν μ' έναν νεότερό της συγγραφέα. Μια σχέση αλλόκοτη που αψηφά τη φθορά του χρόνου και καταφέρνει να επιβιώσει για πολλά χρόνια. Με ύφος λιτό, κομψό, μελαγχολικό, η Ρολάν δημιουργεί ένα συγκινητικό ημερολόγιο ερωτευμένων.