Το μυστήριο του εξοχικού σπιτιού - Blyton, Enid, 1897-1968 (Τα πέντε λαγωνικά, 1993)
Μια ιδέα του Χοντρούλη οδηγεί στο να βρούν τα Πέντε Λαγωνικά ένα καινούριο Μυστήριο. Ο τυφλός γέρος του εξοχικού σπιτιού χάνει όλα τα χρήματά του, κι όλα τα έπιπλα που εξαφανίζονται μια νύχτα με μυστηριώδη τρόπο. Πολλοί οι ύποπτοι! Άραγε είναι η ανηψιά του η υπεύθυνη της κλοπής; Ο Χοντρούλης προχωράει βήμα-βήμα. Θα βρει την άκρη ή θα τον μπερδέψουν τα συγκρουόμενα συμβάντα.