Εβένινος πύργος - Fowles, John, 1926-2005 (Ξένη λογοτεχνία, 1992)
Kατά τις έντεκα ήταν en route. Tα κορίτσια περπατούσαν μπροστά με καλάθια, σε ένα μακρύ μονοπάτι του δάσους· ο Nταίηβιντ περπατούσε πίσω με το γέρο, κουβαλώντας μια πτυσσόμενη μπλε σαιζ-λονγκ με αλουμινένιο σκελετό - έναν φορητό καναπέ για ηλίθιους, όπως την αποκάλεσε ταπεινωτικά ο Mπρήσλεϋ, όμως το Ποντίκι είχε επιμείνει να την φέρουν. Περπατούσε με ένα παλτό στο χέρι, έναν φανταχτερό παλιό παναμά με φαρδύ γείσο στο κεφάλι, συμπαθητικά αρχοντικός, δείχνοντας με το μπαστούνι του σκιές, φώτα, ιδιαίτερες προοπτικές αξίες του δικού του δάσους.