Από την εμφάνιση του ανθρώπου : εξελιγκτική πορεία, καταστροφές, κατακλυσμοί και αφανισμοί - Τσιόγκας, Ταξιάρχης (Δωδώνη, 2000)
Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στην εξελικτική πορεία του ανθρώπου, στις καταστροφές, τους κατακλυσμούς και αφανισμούς πάνω στη Γη. Μιλάει για τα μεγάλα γεγονότα που συνέβησαν τη Γη στις διάφορες περιόδους, ξεκινώντας από το απώτατο παρελθόν των 400 εκατ. ετών και περιγράφοντας την εμφάνιση της Ευρώπης και της Αιγηίδας. Επίσης, επιχειρείται, μεταξύ άλλων, μια προσέγγιση των επιδράσεων που υφίσταται το εσωτερικό της Γης από τις δυνάμεις των αστέρων.