Εγώ, η θεά - Alameddine, Rabih (Ψυχογιός, 2003)
Η Σάρα Νουρ ελ-Ντιν είναι ο καρπός του έρωτα ενός Λιβανέζου γιατρού και μιας Αμερικανίδας. Η Σάρα, που είναι πανέμορφη και οφείλει το όνομά της στο θαυμασμό του παππού της για τη μεγάλη ηθοποιό Σάρα Μπερνάρ, αποφασίζει να γράψει την ιστορία της οικογένειάς της. Μια ιστορία απίστευτη και μακριά σαν παραμύθι από τις Χίλιες και Μία Νύχτες. Φθάνοντας στην τελευταία σελίδα του βιβλίου, συγκλονισμένος ο αναγνώστης έχει βαδίσει ανάμεσα σε διαφορετικούς πολιτισμούς, ανάμεσα σε δυο ηπείρους, σε κόσμους άγνωστους και ψυχές βασανισμένες. Έχει διαβάσει για τις τέσσερις αδελφές και τον μονάκριβο αδελφό της Σάρας, για τη ζωή τους στο Λίβανο και την Αμερική, για τις επιλογές τους και τις αγωνίες τους. Από την πληγωμένη Βηρυτό στη Νέα Υόρκη κι από το Σαν Φρανσίσκο στη Βοστόνη, η Σάρα ξεδιπλώνει τις ιστορίες της και αποκαλύπτει τη φλογερή λιβανέζικη ψυχή της. Ένα αξέχαστο βιβλίο με πρωτότυπο εύρημα, όπου κάθε νέο κεφάλαιο αποδεικνύεται απίστευτα άγνωστο και μυστηριώδες όσο και απροσδόκητα οικείο.