Αφρικάνοι πεζογράφοι - Παγιάση-Κατσούρη, Ντίνα; Παγιάση-Κατσούρη, Ντίνα (Θεμέλιο, 1979)
Γκάνα Τζέιμς Ε.Κ. Άγκρει: Η παραβολή του αετού Χριστίνα Άμα Άτα Αιντού: Οι δυο αδερφές Ζάμπια Μάφαλο Λιζουάνιζο: Ο γυρισμός του εργάτη Ουίλλιαμ Σάιντι: Ο εφιάλτης Κένυα Γιόμο Κενυάτα: Ο άνθρωπος που μοιράστηκε την καλύβα του Τζέιμς Νγκούγκι: Συνάντηση στο σκοτάδι Λιβερία Ένας μύθος: Πώς πέθανε χορεύοντας ένας διάβολος Σ. Χένρι Κόρτορ: Στο νοσοκομείο Νιγηρία Δύο μύθοι των Χάουζα:Ο άνθρωπος με την άσχημη γυναίκα - Το κομμένο κεφάλι Τσίνουα Ατσέμπε:Τα κορίτσια του πολέμου Σίπριαν Εκουένσι: Η νύχτα της ελευθερίας Ουγκάντα Τάπαν Λο Λιγιόνγκ: Ο γέρος από την Ουζουμπούρα και η δυστυχία του Νούουα Σνετόνγκο: Το γράμμα του γεωργού Μπάρμπαρα Κιμένιε: Ο κερδισμένος Σιέρα Λεόνε Αμπιόσε Νίκολ: Μια πραμγατικά παντρεμένη γυναίκα Ουίλλιαμ Κόντον: Ο αφρικανός στο εξωτερικό