Ανώνυμες ιστορίες - Παπαχρήστος, Γιώργος Χρ., 1955- (Ελληνική λογοτεχνία, 2004)
Πέντε άνθρωποι πορεύονται στα μονοπάτια μιας από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας και συνθέτουν ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, γεμάτο πλοκή, απίστευτες ανατροπές και συνταρακτικές προσωπικές περιπέτειες. Από την καταστροφή του '22 ώς το έπος της Αντίστασης, την τραγωδία του Εμφύλιου και τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια μιας Ελλάδας που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, οι άνθρωποι αυτοί βιώνουν με τρόπο συγκλονιστικό όλα τα μεγάλα γεγονότα που εξελίσσονται στο περιθώριο της δικής τους ζωής. Και συνεισφέρουν, ο καθένας με τον τρόπο του, έναν κόκκο στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Αποδεικνύοντας έτσι ότι οι ανώνυμοι είναι εκείνοι που γράφουν την Ιστορία -οι ηγέτες απλώς την διαχειρίζονται...