Οι Βρετανοί δικαστές και η τρομοκρατία - Παπαϊωάννου, Αθανάσιος Δ., 1964- (Αντ. Ν. Σάκκουλας, 2005)
Μετά το βιβλίο του με τίτλο «Οι αμερικανοί δικαστές και ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2004, ο συγγραφέας παρουσιάζει στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό τους βρετανούς δικαστές και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν τη σχέση μεταξύ ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Στο βιβλίο αυτό μεταφράζεται, αναλύεται και σχολιάζεται η απόφαση του δικαστηρίου της Βουλής των Λόρδων με την οποία κρίθηκε ότι αντίκειται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η νομοθεσία για την επ αόριστον κράτηση αλλοδαπών χωρίς δίκη που είχε νομοθετήσει η βρετανική κυβέρνηση την επαύριο της 11ης Σεπτεμβρίου.