Πέντε φεύγουν μαζί - Blyton, Enid, 1897-1968 (Οι πέντε φίλοι, 1994)
Οι Πέντε βρίσκονται και πάλι μαζί στο Κιρρίν Κόττιτζ. Επειδή η μητέρα της Τζωρτζ είναι άρρωστη, τα παιδιά βρίσκονται κάτω από τη φροντίδα της κυρίας Στικ που έχει έναν αντιπαθητικό γιο κι ο άντρας της είναι ναυτικός. Για να ξεφύγουν από τους Στικς, τα παιδιά κρύβονται στο νησί Κιρρίν. Δεν ξεφεύγουν όμως έτσι εύκολα. Εμφανίζονται κι οι Στικς στο νησί. Τα σήματα από τη βάρκα κι οι άλλες περίεργες κινήσεις τους κάνουν τα παιδιά να υποπτευ-θούν λαθρεμπόριο. Μια παιδική κραυγή όμως, αλλάζει τα πάντα.