Η κατάκτηση της ευτυχίας - Russell, Bertrand, 1872-1970 (Κοινωνιολογία, ψυχολογία, 2003)
«Στο βιβλίο αυτό δεν υπάρχει καμιά περισπούδαστη φιλοσοφία. . . Μοναδικός μου σκοπός ήταν να συγκεντρώσω κάποιες παρατηρήσεις, εμπνευσμένες από κείνα που εγώ θεωρώ κοινή λογική. . . Το βιβλίο αυτό το έγραψα με την πεποίθηση πως πολλοί άνθρωποι, που είναι δυστυχισμένοι, θα μπορούσαν να βρουν την ευτυχία με μια σωστά κατευθυνόμενη προσπάθεια». Λόγια ενός μεγάλου ανθρωπιστή που δεν δέχτηκε να κλειστεί στο γυάλινο πύργο του φιλόσοφου που βλέπει τον κόσμο αφ’ υψηλού. Η αγάπη του για τον κοινό άνθρωπο κι η έγνοια του για τη δικαίωσή του δονούν κάθε σελίδα του γοητευτικού αυτού βιβλίου.