Πέντε σε κατασκήνωση - Blyton, Enid, 1897-1968 (Οι πέντε φίλοι, 1995)
Οι περίφημοι Πέντε είναι ο Τζούλιαν. ο Ντικ. η Τζωρτζ (Τζωρτζίνα στ' αλήθεια) η Άννα και ο Τίμμυ ο σκύλος. - Καταπλητικές διακοπές -να ζούμε σε σκηνές στους ψηλούς βάλτους, μακριά από όλους, στέναζε η Τζωρτζ. Φυσικά ο Γέρο Λάφφυ, που κυνηγούσε έντομα, θα ήταν κει κοντά για να τους προσέχει, αλλά εφ' όσον δεν ανακατευόταν... Τότε έμαθαν για το τραίνο-φάντασμα που- ερχόταν σέρνοντας έξω από την παράξενη σήραγγα, μέσα στο σκοτάδι, ένα μυστήριο που έπρεπε οπωσδήποτε να λυθεί. Πόσο χάρηκαν που είχαν τον ονειροπόλο κ. Λάφφυ να τους παρασταθεί όταν τα πράγματα έγιναν πραγματικά δύσκολα! Και ο Τίμμυ φυσικά είχε χαρούμενα το μερίδιό του στην αναστάτωση. Αυτή είναι η έβδομη περιπέτεια των Πέντε.