Το μυστήριο του παράξενου δέματος - Blyton, Enid, 1897-1968 (Τα πέντε λαγωνικά, 1982)
Όταν ο Χοντρούλης μαθαίνει την τέχνη του εγγαστρίμυθου τήν πρωτοχρησιμοποιει για να διασκεδάσει τα ύπόλοι-πα Πέντε Λαγωνικά και μπερδεύει τον Καημένο τον κύριο Γκούνη, τον αστυνομικό. Όταν όμως τα Πέντε Λαγωνικά αρχίζουν να λύνουν ένα νέο Μυστήριο, οι νέες ικανότητες του Χοντρούλη μαζύ με τον Μπάστερ τους βοηθούν να το ολοκληρώσουν. Η πλοκή είναι ασυνήθιστη και διασκεδα-στική, εμπλουτισμένη με απρόσμενα επεισόδια και τα γνωστά συναρπαστικά γεγονότα όλων των περιπετειών των Πέντε Λαγωνικών.