Μου μαθαίνετε να χαμογελάω, σας παρακαλώ - Δικαίου, Ελένη (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή κύκνοι ;, 1997)
Η Ιφιγένεια κυνηγάει την πολυπόθητη επιτυχία την εισαγωγή της στο πανεπιστήμιο, όμως παράλληλα προσπαθεί να γνωρίσει τον εαυτό της. Η ηρωίδα μας μετά από μια αποτυχία στις εξετάσεις θα βρει το δρόμο της, που θα φανεί κάπως ασυνήθιστος, αλλά είναι ο μοναδικός..