Οι δημοσιογραφικές επιτυχίες του Ρουλταμπός - Escarpit, Robert, 1918-2000 (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή περιστέρια, 1996)
Ο νεαρός δημοσιογράφος Ρουλταμπός κάνει το γύρο του κόσμου. Η εφημερίδα του τον στέλνει διαδοχικά στη Σοβιετική Ένωση, στην Ινδία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Μάλι.