Ενάντια στη θύελλα : μυθιστόρημα - Hicyilmaz, Caye (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή περιστέρια, 1996)
Η φτώχεια αναγκάζει τον Μεχμέτ και την οικογένειά του να φύγουν από το χωριό και να πάνε στην πρωτεύουσα, την Αγκυρα. Και ξαφνικά όλη του η ζωή αλλάζει. Όμως εκείνος αγωνίζεται να βρει ανθρώπους που συνεχίζουν να πιστεύουν στις αξίες της αγάπης και της φιλίας.