Λοέλλα, η κόρη του μπαμπά Μπέρτα - Gripe, Maria, 1923-2007 (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή περιστέρια, 1995)
Ποιο είναι το κορίτσι που ζει μόνο του στο δάσος; Ποιος είναι ο Μπαμπάς Μπερτα; Ένα απλό σκιάχτρο; Όχι, βέβαια. Όταν η Λόελλα αναγκαστεί να κατέβει στην πόλη, ένας καινούριος ακατανόητος κόσμος θα ανοιχτεί μπροστά της. Εκεί, κλεισμένη στον εαυτό της, θα δοκιμάσει την ελπίδα και την απογοήτευση. Κάθε εμπόδιο όμως που θα περνάει θα είναι κι ένα σκαλοπάτι που θα την οδηγήσει σε μια στέρεη πραγματικότητα. Τι θα γίνει όμως με εκείνη τη βαθειά ανάγκη, που άλλοτε γίνεται ελπίδα, άλλοτε απογοήτευση κι άλλοτε ένα σκιάχτρο σαν τον Μπαμπά Μπέρτα;