Η παραπλάνηση - Paul, Gill, 1960- (Ωκεανίδα, 2001)
Η Τζένη, μια νέα, επιτυχημένη Αγγλίδα εκδότρια, γνωρίζει σ' ένα πάρτι τον Γαλλοαμερικανό Μαρκ κι από την πρώτη στιγμή δημιουργείται ανάμεσά τους ένας θυελλώδης έρωτας. Χωρίς δεύτερη σκέψη τον ακολουθεί στη Γαλλία, αλλά εκεί σκιές αρχίζουν να σκοτεινιάζουν τη σχέση τους. Δεν είναι μόνο τα μυστικά, που καταλαβαίνει ότι της κρύβει ο Μαρκ, είναι και κάποια παράξενα γεγονότα που τη βάζουν σε υποψίες. Η Τζένη γυρίζει μόνη στο Λονδίνο, αφού την τελευταία μέρα ο Μαρκ εξαφανίζεται με μυστηριώδη τρόπο. Θυμωμένη αλλά και προβληματισμένη, δεν παύει να σκέφτεται τον Μαρκ και τις υπέροχες στιγμές που έζησε μαζί του. Γιατί την εγκατέλειψε ο Μαρκ και γιατί έχει την εντύπωση πως την παρακολουθούν; Το κυνήγι της αλήθειας στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη και στη Βρετάνη θα την οδηγήσει πίσω στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στη θηριωδία του Ναζισμού και στην κρυφή ιστορία μιας υπέροχης γυναίκας, της γιαγιάς της. Μπορεί ο Μαρκ να έχει κάποια σχέση με τις μαύρες μέρες του πολέμου και το παρελθόν της γιαγιάς της...