Ερμιόνη : άγρια νύχτα τρυφερή : μυθιστόρημα - Κασόλας, Μήτσος, 1936- (Καστανιώτη, 2007)
Μπορεί μια γυναίκα να τιμωρήσει τον άντρα της ζωής της; Αρκεί η εκδίκηση για να τον αφανίσει από τη σκέψη της; Ποιες δυνάμεις καταλύουν τη λογική και την οδηγούν στην τρέλα; Ποια μοίρα υπαγορεύει τις βουλές της; Μια άγρια νύχτα μπορεί να είναι τρυφερή; Τα ερωτήματα ζώνουν σαν φίδια την Ερμιόνη από την παιδική της ηλικία. Από τον αγνοούμενο πατέρα ως τον παράνομο εραστή, οι άντρες χάνονται διαρκώς απ' τη ζωή της, αφήνοντας πίσω τους τον πόνο, την απορία, το μυστήριο. Παγιδευμένη από μικρή στη γοητεία του 'Αρη, θα χαράξει την πορεία της στα ίχνη του, χωρίς παρακάμψεις, χωρίς παρεκκλίσεις και, κυρίως, χωρίς αναστολές. Όταν όμως έρθει η ώρα να αναμετρηθεί με την αλήθεια και να απαλλαγεί από τη μάσκα της άγνοιας, τότε θα σχεδιάσει το τέλος, τυφλωμένη πια από το ασίγαστο πάθος της...