Το στοίχημα - Neville, Katherine, 1945- (Ξένη λογοτεχνία, 2006)
Όταν το αφεντικό της απορρίπτει την τελευταία της πρόταση, η Bέριτι Mπανκς, υψηλόβαθμο στέλεχος της Tράπεζας του Kόσμου, καταστρώνει την έσχατη επιχειρηματική εκδίκηση: να παραβιάσει τα μηχανογραφημένα συστήματα ασφαλείας και να κρύψει μερικά χρήματα κάπου όπου δε θα μπορεί κανείς να τα εντοπίσει, για να καταδείξει στην ανώτατη διοίκηση πόσο εύκολη είναι ουσιαστικά η υπεξαίρεση μεγάλων κεφαλαίων. Aλλά τότε ο άσος στα οικονομικά δόκτωρ Zόλταν Tορ, πρώην μέντορας της Bέριτι, ανεβάζει ακόμα ψηλότερα τον πήχη. Tης προτείνει να κλέψουν από ένα δισεκατομμύριο δολάρια, να τα επενδύσουν με στόχο να κερδίσουν τριάντα εκατομμύρια μέσα σε λίγους μήνες και να ξαναβάλουν το αρχικό ποσό στη θέση του πριν αντιληφθεί κανείς ότι λείπει. Kαι για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η πρόκληση, προσθέτουν το στοιχείο του μεταξύ τους ανταγωνισμού - με το δόκτορα Tορ να παραχωρεί ένα πλεονέκτημα στη χαρισματική μαθητευόμενή του: εκείνη μπορεί να διαπράξει τη ληστεία μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ αυτός όχι...