Κυνηγώντας το χάρτινο φεγγάρι - Ρεμούνδος, Γιάννης, 1950- (Ψυχογιός, 2007)
Όλα ξεκίνησαν από ένα φευγαλέο βλέμμα, κι ο Λάζαρος Καλογεράς, νεαρός φοιτητής της Παντείου, ένιωσε μια ανατριχίλα να αγκαλιάζει το σώμα του. Στα μάτια της Άννας ήταν σίγουρος πως είχε βρει το δικό του χάρτινο φεγγάρι, τον ιδανικό έρωτα που αναζητούσε στη ζωή του. Κι ήταν αποφασισμένος να το πιάσει πριν αυτό λιώσει από τη βροχή. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Οι σκιές του παρελθόντος ξεπροβάλλουν απαιτητικές και διεκδικούν τη δική τους θέση στο παρόν. Ο Λάζαρος, εγκλωβισμένος στο παρανοϊκό σύμπαν του μυαλού του, βρίσκεται παγιδευμένος ανάμεσα στο καθήκον του καταδότη, στην υπηρεσία των στρατιωτικών και στον πόθο του για την επαναστάτρια Άννα. Θα πρέπει να επιλέξει. Και η επιλογή αυτή θα αλλάξει για πάντα τη ζωή τους.