Η δίκη των ηγετών του κόσμου - Καρακώστας, Ιωάννης Μιχ. (Ελληνικό θέατρο, 2001)
Ζούμε σ' ένα οικονομικό και κοινωνικό σύστημα που στηρίζεται σ' ένα προϊόν: "Στην παραγωγή και πώληση όπλων". Αυτό το σύστημα είναι άντικρυς αντίθετο με το σύστημα: "Άνθρωπος". Αν δεν παύσει το σύστημα να στηρίζεται στη βιομηχανική παραγωγή και πώληση όπλων δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας, της δίψας, της φτώχειας, της αμορφωσιάς και δυστυχίας των λαών όλου του κόσμου. Στην τεχνοκρατική εποχή μας, αντί για τον Άνθρωπο σκέφτεται η μηχανή, που οδηγεί στην κοινωνία της απανθρωπιάς και ο άνθρωπος μεταμορφώνεται σε εξάρτημα αυτής της μηχανής.