Τα παιδιά της Αριάδνης : μυθιστόρημα - Beaton, Roderick, 1951- (Συγγραφείς απ' όλο τον κόσμο, 1999)
Όλα άρχισαν με έναν πυροβολισμό. Η σφαίρα που σκότωσε τον Αρχιδούκα Φραγκίσκο Φερδινάνδο στο Σαράγεβο το 1914 όχι μόνο πυροδότησε τον Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά άλλαξε και τη ζωή του Λάιονελ Ρόμπερτσον -τυχοδιώκτη, συλλέκτη και "γερο-κατεργάρη". Η φυγή του Ρόμπερτσον από τα φλεγόμενα Βαλκάνια τον οδηγεί στην Κρήτη και στην ανασκαφή του θερινού ανακτόρου της Αριάδνης. Όμως μια σκοτεινή σκιά αναδύεται από την αρχαία τοποθεσία και μια σειρά από μυστήρια θα τυλίξουν τον ίδιο και τους απογόνους του. Αυτό το επικό και μαγευτικό βιβλίο κατατάσσει τον Ρόντερικ Μπήτον στους εξαιρετικούς παραμυθάδες. Ένα πολυσύνθετο μυθιστόρημα γραμμένο με μαεστρία κι εξυπνάδα.