Η ενδυμασία δια μέσου των αιώνων - Λαγάκου, Νέλλη, 1939- (Δωδώνη, 1998)
Η ενδυμασία αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της αισθητικής αντίληψης των ανθρώπων, της πολιτιστικής τους ταυτότητας και της εξέλιξής τους στη μακραίωνη ιστορία. Μέσα από την αποκωδικοποίηση της ενδυμασίας γνωρίζουμε θεσμούς και κανόνες, πρότυπα και ιδεολογίες, κοινωνικές και πολιτικές καταστάσεις, οικονομική ευημερία ή και αντίθετα, βιομηχανική ανάπτυξη, τεχνικό πολιτισμό, απόψεις και θεωρίες και γενικά τη στάση των ανθρώπων απέναντι στη ζωή. Για την διερεύνηση της ενδυμασίας ανά την Ιστορία και την σχέση της με τις ανάγκες των ανθρώπων κατά περίοδο, συντάχθηκε το βιβλίο αυτό.