Η μουσική του αίματος - Bear, Greg (Proxima, 1999)
Ο Βέρτζιλ Ούλαμ ήταν η διάνοια πίσω από τη «βιο-λογική». Την αναδόμηση των κυττάρων, κυττάρων που έχουν την ικανότητα της σκέψης. Όταν η Γένετρον ακύρωσε το πρόγραμμα, ο Βέρτζιλ έβγαλε στα κρυφά από το εργαστήριο το σημαντικότερο έργο της ζωής του με το μόνο τρόπο που ήξερε. Τα εισήγαγε στο σώμα του. Στην αρχή, οι επιδοτήσεις των «νοήμονων» λεμφοκυττάρων ήταν μικρά θαύματα. Η όραση, η συνολική του υγεία, ακόμη και η σεξουαλική του ζωή βελτιώθηκαν. Τώρα όμως συμβαίνει κάτι παράξενο. Τα κύτταρα που δημιούργησε ο Βέρτζιλ σχηματίζουν πολυσύνθετους οργανισμούς και στη συνέχεια ολόκληρες κοινωνίες στο αίμα και το σώμα του. Μέσα του μεταφέρει ένα σύμπαν, ένα σύμπαν από κύτταρα, νοήμονα κύτταρα που πιστεύουν πως ήρθε η ώρα για αλλαγές.