Αστρολογία : βασικά στοιχεία για την τέχνη της αστρολογίας - Φασιανού-Ντάκου, Θεοδώρα, 1942- (Εφαρμοσμένες επιστήμες : Αστρολογία, 2003)
...Πολύ εύκολα λέγονται πράγματα, συχνά, λανθασμένα. Δεκάδες αυτοαποκαλούνται "αστρολόγοι" χωρίς να έχουν σχέση με το θέμα, αλλά και, οι περισσότεροι επαγγελματίες αστρολόγοι, σταμάτησαν να προβληματίζονται, να ερευνούν και να ενημερώνονται και διαθέτουν τον χρόνο τους σε δημόσιες σχέσεις, κοσμικές εμφανίσεις, στα 090... και σ' ό,τι άλλο τους προβάλλει προσωπικά και μεγαλώνει το εισόδημά τους[. . .] Το λάθος των "αστρολόγων" είναι ότι προσπαθούν να επιβάλλουν την Αστρολογία σα "μόδα". Είναι γεγονος ότι οι μόδες περνούν και μαζί μ' αυτές και η επικαιρότητα των... μόδιστρων!