Η αϋπνία : μια ανάπτυξη για κατανόηση, μια μελέτη για στοχασμό - Gaillard, Jean-Michel, 1946- (Dominos, 1996)
Η γνώση του ύπνου και των λειτουργιών του, μας επιτρέπει να κατανοούμε και να ξεπερνάμε τις αϋπνίες καθώς και τις συνέπειες που επιφέρουν στην καθημερινή συμπεριφορά μας. Πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός μας όταν, κουρασμένοι, πέφτουμε στο κρεβάτι και, αντί να κοιμηθούμε, βρισκόμαστε στο έλεος του άγχους, ενώ στο μυαλό μας στριφογυρίζουν όλες οι σκοτούρες της ημέρας - οι δικές μας, ή του κόσμου ολόκληρου; Ο Jean-Michel Gaillard, γιατρός και καθηγητής ψυχιατρικής στη Γενεύη, αναλύει τη σχέση ανάμεσα στην αϋπνία και τη νεύρωση, προτείνοντας ενδεχόμενες λυτρωτικές εφαρμογές. Άραγε, η αϋπνία υπόκειται σε ψυχολογική θεραπεία; Για να φέρει κοντά σε όλους τα πολύπλοκα ζητήματα του κόσμου μας, κάθε βιβλίο της σειράς DOMINOS προτείνει δύο μέρη: μια σύντομη έκθεση για την κατανόηση του θέματος και ένα δοκίμιο αφορμή για σκέψη.