Όσο το χρώμα είναι νωπό : μυθιστόρημα - Ιωαννίδου, Κρίστυ Ε. (Έλληνες πεζογράφοι, 1998)
Μια νεαρή κοπέλα αναγκάζεται να αφήσει την Γαλλία, όταν κατηγορείται άδικα από την μητριά της για τον θάνατο μιας υπηρέτριας, και να πάει στην Ελλάδα, την πατρίδα της μητέρας της. Εκεί προσπαθεί απεγνωσμένα να επιβιώσει, δουλεύοντας σαν χορεύτρια σε νυχτερινό κέντρο. Τα όνειρα της να σπουδάσει μπαλαρίνα φαίνονται τόσα μακριά, όπως επίσης και ο καλός της Ιάσων που την βοηθούσε πάντα. Ποζάρει σαν γυμνό μοντέλο σε κάποιον ζωγράφο, για να εξασφαλίσει κάποια χρήματα. Η ζωή της και τα πράγματα που έχει δει περνούν μπροστά από τα μάτια της. Θα καταφέρει, άραγε, ποτέ να τα θυμάται απλώς σαν μια κακή ανάμνηση.