Ανορεξία, βουλιμία, παχυσαρκία : μια ανάπτυξη για κατανόηση, μια μελέτη για στοχασμό - Apfeldorfer, Gerard, 1948- (Dominos, 1997)
Στον σύγχρονο δυτικό κόσμο, το πλεονάζον βάρος, ταυτίζεται με την ασχήμια. Καθώς το βάρος που επιβάλλεται από τους κανόνες ομορφιάς είναι πολύ κατώτερο από το "φυσικό", τα περισσότερα άτομα δεν διατηρούν το ποθητό βάρος παρά μόνο με τίμημα έναν μόνιμο διατροφικό περιορισμό. Πώε όμως περνάμε από την ξέφρενη κούρσα για "σιλουέτα" σε οργανωμένες διαταραχές όπως η διανοητική ανορεξία, η βουλιμία ή η υπερφαγική παχυσαρκία;