Η άλωση της Κωνσταντινούπολης - Βερναρδάκης, Αθανάσιος Ν., 1844-1912 (Δαμιανός, 1990)
Μια ιστορική μελέτη της πορείας της Βασιλεύουσας και των γεγονότων που έλαβαν χώρα πριν, κατά και μετά την άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς.