Γιαννούλης Χαλεπάς - Κοντελιέρης, Μιχαήλ Μ., 1893-1939 (Φιλιππότης, 2006)
Το έργο αυτό γράφτηκε από το 1930-1939, από τον συγγραφέα Μιχάλη Κοντελιέρη, και ήταν έτοιμο να δημοσιευθή. Δυστυχώς, ο συγγραφέας δεν δοκίμασε τη χαρά της δημοσιεύσεως, λόγω του αιφνίδιου θανάτου του, την 15η Σεπτεμβρίού του 1939. Αν είχε δημοσιευθή τότε, θα ήταν επίκαιρο και το μοναδικά αυθεντικό σε γεγονότα και πληροφορίες, γύρω από τη ζωή του γλύπτη, γιατί ο συγγραφέας, και πολύ φίλος του ήταν και πολύ αγαπητός του. Η ζωντάνια και η γλαφυρότητα του έργου το κάνουν επαγωγό στον αναγνώστη και ξαναζωντανεύουν τη ζωή και το έργο του Γιαννούλη Χαλεπά.