Η κρυφή ζωή διασήμων γυναικών - Montero, Rosa, 1951- (Σύγχρονη βιβλιοθήκη, 2000)
Αυτό το βιβλίο συγκεντρώνει, σε μία απόδοση πιο διευρυμένη, τις βιογραφίες γυναικών που δημοσίευσα εδώ και μερικούς μήνες στο ένθετο της Κυριακάτικης Εφημερίδας El Pais. Δεν ξέρω καλά πού να περιλάβω αυτές τις εργασίες: παρόλο που είναι πολύ τεκμηριωμένες, δεν είναι ούτε Ακαδημαϊκές βιογραφίες, ούτε δημοσιογραφικά άρθρα, αλλά μερικά πολύ παθιασμένα κείμενα και πολύ προσωπικά. Ρόζα Μοντέρο