Η αδερφή μου η Κλάρα και η μεγάλη πορεία - Inkiow, Dimiter (Βιβλία για παιδιά και για νέους : Η αδερφή μου η Κλάρα, 1989)
Έχεις ποτέ σου νιώσει πόνο που δεν βρίσκεσαι σε μακρινά μέρη; εγώ ήξερα ότι βασικά υπάρχει μόνο ο κοιλόπονος και ο πόνος των ξενιτεμένων για την πατρίδα, ώσπου μια μέρα η αδερφή μου η κλάρα ένιωσε έναν πόνο που την έσπρωχνε να φυγή σε αλλά μέρη. Κι αφού δεν μπορούσα να την αφήσω να φύγει μόνη της, τέλος πάντων, άρπαξα κι εγώ το σακίδιο μου. Βαριά φορτωμένοι και οι δυο ξεκινήσαμε..