Adrionian extrema, proxima : visions, echoes, maps and routes - Ράλλης, Γεώργιος Ι., 1918-2006 (Εθνικό Κέντρο Χαρτών & Χαρτογραφικής Κληρονομιάς. Εθνική Χαρτοθήκη, 2004)
Ένα αφιέρωμα στην Αδριατική θάλασσα και το Ιόνιο πέλαγος που αποσκοπεί να ξαναδεί αυτό το αρχαίο κατά μεσημβρινό θαλάσσιο συνεχές, το οποίο συνδέει ένδοξες μητροπόλεις όπως η Βενετία, με νησίδες όπως οι ομηρικές Στροφάδες και οριογραφείται από μία στενή κατά πλάτος ακτογραμμή, που φέρνει σήμερα πρόσωπο με πρόσωπο πολιτιστικές κληρονομιές κατανεμημένες σε έξι κράτη, με τη φιλοδοξία της εγκαθίδρυσης ενός πολύτπυχου ειρηνικού και προοδευτικού δικτύου συνεργασίας. Με συμμετοχές στην ελληνική, αγγλική και ιταλική γλώσσα.