Prepozitioni : analisi ed esercizi sulle prepozitioni - Καπάτου-Παυλή, Παναγιώτα (Grammatica della lingua italiana in pratica : Verbi italiani, 2003)
Βιβλίο με θεωρητικές εξηγήσεις για το πιο απαιτητικό ίσως γραμματικό φαινόμενο της ιταλικής γλώσσας, τις προθέσεις. Παρουσιάζει αναλυτικά τη χρήση τους με παραδείγματα, εκφράσεις και ασκήσεις εφαρμογής που βοηθούν στην κατανόηση των προθέσεων. Συνοδεύεται από έναν αλφαβητικό πίνακα των πιο εύχρηστων ρημάτων της γλώσσας ακολουθούμενων από τις προθέσεις με τις οποίες αυτά συντάσσονται.