Η ανθρώπινη συμπεριφορά και επικοινωνία : κοινωνιολογική φιλοσοφική κριτική προσέγγιση - Γούλιος, Πέτρος Π. ([χ.ό.], 1995)
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο ελεύθερα σκεπτόμενο. Στόχο έχει να βοηθήσει στην κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς και του κοινωνικού γίγνεσθαι. Με πορίσματα της Κοινωνιολογίας αναλύονται τα αίτια-κίνητρα της ανθρώπινης δράσης και επικοινωνίας. Με τη Φιλοσοφική και κριτική σκέψη αναδύεται μέσα από την καθημερινή πραγματικότητα η αλήθεια. Επίκαιρα θέματα της σύγχρονης κοινωνικής ζωής δ^ερευνώνται κατά τρόπο μεθοδικό καί επαγωγικό που πληροφορούν, ενημερώνουν αλλά και προβληματίζουν τον αναγνώστη κάθε μορφωτικής βαθμίδας.