Ένας ήρωας αλλιώτικος - Σακελλαρίου, Χάρης Ν., 1923-2007 (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια, 1997)
Ο ήρωας αυτός δεν είναι απ' αυτούς που τους γράφουν τα βιβλία της ιστορίας. Δεν πολέμησε με τ' όπλο στο χέρι. Κι ούτε ζήτησε δάφνες και παράσημα. Κι όμως! Τα κατορθώματά του, η αξιοσύνη κι η παλικαριά του δε θ' αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.