Για τον πατέρα - Σφαέλλου-Βενιζέλου, Καλλιόπη Α., 1912-2001 (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια, 1997)
Ένα ελληνόπουλο, αναζητώντας τα ίχνη του πατέρα του από τα χρόνια της Κατοχής, φτάνει στο γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν... Η συγγραφέας έχει τιμηθεί με το Βραβείο «Πηνελόπη Δέλτα» για το σύνολο του έργου της από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.