Η Ζαχαρούλα στην Αθήνα - Μαξίμου, Πηνελόπη, 1904-2001 (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια, 1997)
Η Ζαχαρούλα φτάνει από το χωριό της στην Αθήνα. Πολλά θα δει, αλλά και πολλά έχει να δείξει. Βιβλίο κεφάτο και ανθρώπινο. Η συγγραφέας έχει τιμηθεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με το βραβείο «Πηνελόπη Δέλτα» για το σύνολο του έργου της.