Φορτηγατζήδες πάνω στη γη - Pratchett, Terry, 1948- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή περιστέρια, 1997)
"Έξω; Τι έξω, δηλαδή; Πώς είναι αυτό το 'έξω';" Ο Άρρεναξ τα έχασε. "Να, είπε, είναι κάτι μεγάλο". Για τα χιλιάδες ανόντα που ζουν κάτω από τα σανίδια ενός μεγάλου σουπερμάρκετ δεν υπάρχει Έξω. Έννοιες όπως Μέρα και Νύχτα, Ήλιος και Βροχή είναι απλούστατα, αποκυήματα θεοπάλαβης φαντασίας. Και ξαφνικά, συγκλονιστικά νέα έρχονται να ταράξουν τα ήσυχα νερά της ύπαρξης τους: το Μαγαζί -ολόκληρος ο κόσμος τους- πρόκειται να κατεδαφιστεί. Κι ο κλήρος πέφτει στον Άρρεναξ -ένα από τα ανόντα που ήρθαν πρόσφατα στο Μαγαζί- να οργανώσει και να μεθοδεύσει μια απίστευτη επιχείρηση φυγής, που θα φέρει όλα τα ανόντα αντιμέτωπα με τους κινδύνους του άγνωστου Μεγάλου Έξω...