Τουλίπες στο βάλτο : μυθιστόρημα - Δεσύλλας, Χρήστος (Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία : Πεζογραφία ;, 1997)
ΤΟΥΛΙΠΕΣ ΣΤΟ ΒΑΛΤΟ Φύση ο έρωτας. Οι ήρωες αφύσικοι, φαύλοι, όσο φαύνοι ζουν την ιερότητα μιας άνοιξης. Έναν Στραβίνσκυ δαιμονικό ερωτικής μουσικής. Χαρακτήρες ανάλγητοι μέσα σε άνθη ευωδιαστά, παρθένοι μέσα στην ασέλγεια. Δεν έχουν σώμα. Άρα δεν αμαρτάνουν. Σώμα έχει μόνον ο ιερός πόθος που ορμάει στο φως σαν άνθος απ' τους ινώδεις, σκοτεινούς, μυστικούς βολβούς του βάλτου.