Οι 6 φίλοι και οι φωνές της νύχτας - Bonzon, Paul-Jacques, 1908-1978 (Βιβλία για παιδιά και για νέους : Οι έξι φίλοι, 1994)
ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ Ένα φάντασμα!... Αλλά είναι πραγματικά φάντασμα αυτό που τριγυρίζει εδώ και λίγο καιρό στον πύργο-μουσείο της γριάς κόμησσας του Οτφέιγ, που η μοναδική στον κόσμο πινακοθήκη του προσελκύει πάρα πολλούς επισκέπτες; Οι Φίλοι αποφασίζουν να ξεσκεπάσουν τον άγνωστο με τα κόκκινα γάντια που κρύβεται κάτω από ένα άσπρο σεντόνι και τρομοκρατεί την πυργοδέσποινα. Στην αρχή αυτό φαίνεται εύκολο, αλλά τελικά ο άγνωστος καταφέρνει πάντα να ξεφεύγει. Μέσα στη νύχτα παράξενες φωνές ακούγονται απειλητικές. Χάρη στην όσφρηση του σκύλου τους και την επιμονή τους, οι Φίλοι θα καταφέρουν να λύσουν αυτό το απίστευτο αίνιγμα.