Στα παρασκήνια του Μουσείου - Atkinson, Kate (Σύγχρονο μυθιστόρημα, 1998)
Η Ρούμπι Λένοξ συλλαμβάνεται τυχαία από την Μπάντι και γεννιέται την ώρα που ο πατέρας της, ο Τζορτζ, λέει σε μια γυναίκα με σμαραγδί φουστάνι ότι δεν είναι παντρεμένος. Η Μπάντι παντρεύτηκε τον Τζορτζ γιατί ήταν ο μόνος διαθέσιμος. Στην πραγματικότητα θα ήθελε να είναι η Βίβιαν Λη, να κλεφτεί με ένα ρομαντικό ήρωα και να εγκατασταθεί στην Αμερική. Όμως νάτην, καθηλωμένη σ' ένα διαμέρισμα πάνω από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων, με την ευαίσθητη και ειρωνική Πατρίτσια, τη λαίμαργη και εγωπαθή Γκίλιαν και τη Ρούμπι... την παρατηρητική αφηγήτρια της ιστορίας μας. Μια οικογενειακή σάγκα γεμάτη χιούμορ, ευαισθησία και τρυφερότητα.